Uygun Fiyatlarla Seyahat Edebileceğiniz Avrupa Ülkeleri Görsel
Seyahat
24.05.2019

Yaz aylarına girerken tatil planları netleşmeye başladı. Kimisi aylar öncesinden planını yaparak yerini ayırtırken, kimisi henüz bir plan yapmamış ve hâlâ kararsız durumda. Henüz yaz tatilini nasıl ve nerede geçireceğine karar verememiş olanlar için oluşturduğumuz bu liste ile uygun bütçeyle gidebileceğiniz ve unutulmaz bir yurt dışı deneyimi yaşayabileceğiniz Avrupa ülkelerini derlemeye çalıştık.

1. Hırvatistan

“Adriyatik’in İncisi” olarak da bilinen Hırvatistan; mükemmel plajları, Orta Çağ’dan kalma mimarisi ve yaz festivalleriyle her zevke uygun özellikler barındıran bir ülke. Ülkenin en çok turist çeken şehirleri ise başkent Zagreb ve Dubrovnik olarak öne çıkıyor.

Dubrovnik şehrinin merkezinde bulunan Old Town’da 13. yüzyıl Barok mimarisini yansıtan kilise, saray ve manastırlara tanıklık edebilir, Adriyatik Denizi’nde yüzmenin keyfini çıkarabilir ve bu yıl 10 Temmuz’da 70. kez düzenlenecek olan Dubrovnik Yaz Festivali’nde müzik ziyafeti yaşayabilirsiniz.

Zagreb’de ise şehrin kalbinde yer alan Ban Jelacic Meydanı’ndaki Zagreb Eye’a çıkarak şehri kuşbakışı seyredebilir, şehrin en yüksek yapısı niteliği taşıyan Zagreb Katedrali’ni ziyaret edebilirsiniz.

Avrupa Birliği ülkeleri arasında yer almasına karşın kendi para birimi Kuna’yı kullanan Hırvatistan, hem bir turizm cenneti olması hem de uygun maliyetlerle gezilebilmesi açısından gezi listenizin en üst sıralarında yer verebileceğiniz bir ülke.

2. Sırbistan

Vizesiz gidilebilen ülkeler arasında gözde bir konumda bulunan Sırbistan; canlı gece hayatı, çeşitli müze ve sanat galerileri ile öne çıkıyor. Başkent Belgrad ise, en çok ziyaret edilen şehir konumunda.

Belgrad şehrinin en çok turist çeken bölgesi Kale Meydan’da bulunan Belgrad Kalesi’ne çıkarak şehrin iç açıcı manzarasını izleyebilir, Sırp dâhi Tesla’nın deney ve icatlarını gözlemleme şansı bulacağınız Nikola Tesla Müzesi’ni gezebilir ve Avrupa’nın en iyi gece hayatlarından birini deneyimleyebilirsiniz.

Novi Sad şehrinde bulunan Petrovaradin Kalesi’nde 4-7 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek olan EXIT Festival ile geceleri eğlencenin, gündüzleri ise plajın keyfini çıkarabileceğiniz 4 gün geçirebilirsiniz.

Hırvatistan gibi kendi para birimi olan Sırp Dinarı’nı kullanan ülkede uygun fiyatlarla çok keyifli bir deneyim yaşayabilirsiniz.

3. Polonya

Kültür, tarih ve sanatı bir potada eriten Polonya; tarihi yapıları, müzeleri, sanat galerileri ve geniş meydanlarıyla Avrupa’nın en çekici duraklarından biri. Başkent Varşova ve Krakow gibi büyük şehirlerinde ise yapılabilecek şeyler neredeyse sınırsız.

Old Town olarak da bilinen Varşova şehir merkezinde turlayabilir, burada yer alan büyük pazardan alışveriş yapabilir ve tarih, bilim ve sanat müzelerini gezebilirsiniz.

Krakow’da ise Orta Çağ esintilerini sergileyen Ana Meydan’da gezintiye çıkabilir, Gotik mimarinin en güzel örneklerinden St. Mary’s Bazilikası’nı ziyaret edebilir ve Rynek Belediye Kulesi’ne çıkarak şehrin manzarasını seyre dalabilirsiniz.

Polonya’da kullanılan para birimi Zloty’dir. Tarihi dokusu ve kültürel açıdan zengin müzeleriyle öne çıkan Polonya’yı gezmek için çok fazla para harcamanıza da gerek yok.

Tarihi ve kültürel açıdan zengin Avrupa ülke ve şehirlerini uygun fiyatlarla gezip görebilmeniz mümkün. Siz de Avrupa’nın güzide ülkelerine giderek unutulmayacak bir deneyim yaşamak ve bunu yaparken cebinizi de yormamak istiyorsanız iyi bir planlama yapmalı, bütçenizin sınırlarını belirlemeli ve Seyahat Sağlık Sigortanızı yaptırarak seyahatinizde kendinizi güvence altına almalısınız.