Yaz Aylarında İçinizi Ferahlatacak Sağlıklı Smoothie Tarifleri Görsel
Sağlık
07.07.2022

Yaz Aylarında İçinizi Ferahlatacak Sağlıklı Smoothie Tarifleri

Sağlığınıza ve ruh halinize iyi gelecek Smoothie Tarifleri Doğa Sigorta’da! Yaz aylarında içinizi ferahlatırken gün içerisinde ihtiyaç duyacağınız enerji ve vitamini karşılayacak Smoothie Tariflerini sizler için hazırladık.

Süper Yeşil Smoothie

4 farklı ürün birleşimi ile yapılan süper yeşil smoothie adını sahip olduğu iştah açıcı renginden alıyor. Ispanağı tüketmekte güçlük çekenler için süper yeşil smoothie ideal bir karışım. Vücudun ihtiyaç duyduğu demiri bu içecek sağlarken aynı zamanda lezzetin de tadını çıkarmış olursunuz. Muz ve ananas ile süper yeşil smoothie kendine has bir lezzet ve tada kavuşurken aynı zamanda gün içinde ihtiyaç duyacağınız enerjiyi ve vitamini de sizlere sağlıyor. Muz ve ananas meyvelerinin sahip olduğu besleyici özelliklerin yanında ayrıca yazın sıcağında buzlu tüketim ile size istediğiniz serinliği ve ferahlığı da sağlar. Süper yeşil ile aynı zamanda kendinizi daha dinç ve genç hissedeceksiniz. Özellikle karışımda kullanılan salatalık vücudun toksinlerinin atılmasında başrol oynarken aynı zamanda vücut hücrelerinizin yenilenmesini ve daha genç görünmesini sağlar.

Süper YeşilSmoothie Malzemeleri

  • 4-5 adet Ispanak
  • 1 Küçük Muz
  • 2 Dilim Ananas
  • 1 Salatalık
  • 4-5 adet Ispanak
  • 1 Küçük Muz
  • 2 Dilim Ananas
  • 1 Salatalık
  • Süper Yeşil Smoothie Tarifi

    Süper Yeşil Smoothie vücudun toksinleri atmasını sağlarken daha hafif hissetmenize de yardımcı olur. İçerisinde bulunan ananas ve salatalık sayesinde ödem atarken sağlıklı diyet rutini de uygulamış olursunuz. Süper yeşil olarak adlandırılan bu takviye içecek ile hem kendinizi daha zinde hissedecek hem de vücudunuzun size daha hafif geldiğini göreceksiniz. 4 ya da 5 dal ıspanak, 1 küçük dilim muz, 2 dilim ananas ve 1 adet salatalığı karıştırıcı ya da blender yardımı ile ezip daha sulu bir kıvama gelmesi sağlanır. Böylece hem tüketirken zorlanmazsınız hem de ihtiyaç duyduğunuz vitaminleri bir arada alabilirsiniz. Vitamin bombası olan bu karışım birçok yönden sağlığınıza yardımcı olur.

    Süper yeşil smoothie yaparken verdiğimiz ölçülere dikkat etmeniz daha kıvamlı ve lezzetli bir smoothie ortaya çıkmasını sağlayacaktır. Tarifteki ürünlerin fazlası vücudunuzun ihtiyaç duyduğu mineral ve su dengesinin bozulmasına sebep olabilir. Gün içerisinde ihtiyacınız olan oranlara göre hazırlanmıştır. Burada muz ve ananasın lezzet vermesi için çok fazla kullanılmaması gerektiğini sakın unutmayın. Muz ve ananasın fazla kullanılması aslında vücutta biriken şeker oranını arttıracağı için istediğiniz etkinin ortaya çıkma sürecini uzatır. Diyet yapıyorsanız listenizin dışına çıkmanıza sebep olabilir. Salatalık ve ıspanakların taze olmasına özen gösterin. Tazeliğini yitirmiş ıspanaklarda yeterli miktarda demir bulunmayacağı için yapacağınız smoothie, vücudunuzdaki toksinlerin istediğiniz seviyelerde atılmasına engel olur. Tüm bunların dışında yapacağınız Süper Yeşil Smoothie, sizi rahatlatacak ve vücudunuzdaki birikmiş toksinleri atmanızı sağlayacak. Serinlemek için asitli ve sağlığınıza zararlı içecekleri tüketmek yerine süper yeşil tarifi size daha da iyi gelecektir. Beslenmenize ve yeme düzenine dikkat ettiğiniz zaman bu karışım sayesinde vücudunuzda meydana gelen değişimleri kısa sürede görmeniz mümkündür. Günde 1 bardak bu karışımı tüketirken sağlığınıza yatırım da yapmış olursunuz. Lifli gıdalardan oluşan bu karışım bağışıklık sisteminizi de güçlendireceğiiçin kabızlık ya da bağırsak sorunları da kısa sürede çözülebilecektir.

    Antioksidan Güç Smoothie

    Sağlığınıza ve ruhunuza iyi gelecek Antioksidan Güç adlı bu karışım antioksidan ve antidepresan özelliklere sahiptir. 1 su bardağı süt içine atacağınız 6 ile 7 adet yaban mersini, 1 adet küçük muz ve 3 yaprak ıspanağı blender ya da karıştırıcıya koyun. Güzelce pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar karıştırın. Ağzınıza besinlerin lifli yapılarının gelip rahatsız hissetmemeniz için kıvamı önemlidir. Elde ettiğimiz bu karışımı hazırladıktan sonra tüketebilirsiniz. Yalnız içeceğiniz zaman taze hazırlamanız gerekir. Aksi durumda yiyeceklerin besin değerleri özelliğini kaybeder ve Antioksidan Güç’den istediğiniz verimi alamazsınız.

    Antioksidan Güç Smoothie Malzemeleri

    • 1 Su Bardağı Süt
    • 1 Küçük Muz
    • 6-7 Adet Yaban Mersini
    • 3 Yaprak Ispanak
  • 1 Su Bardağı Süt
  • 1 Küçük Muz
  • 6-7 Adet Yaban Mersini
  • 3 Yaprak Ispanak
  • Antioksidan Güç Smoothie Tarifi

    Yaban mersininde yüksek oranda C vitamini bulunurken ayrıca B1, B2, B3, B5 ve B6 vitaminleri de vardır. A ve K vitaminleri ile magnezyum, manganez gibi vücuda yararlı çok sayıda bileşenleri içerisinde barındırır. Günde ortalama 75 ile 100 gr taze yaban mersini vücudunuzu her anlamda dengeler. Bu orandan daha fazla kullanılması vücutta müshil etkisi yapar. Karışımda verilen 6 ile 7 adet yaban mersini bu grama karşılık gelir.

    Muzun sahip olduğu potasyum oranı ve lifli yapısı kilo verirken en büyük yardımcınız olacaktır. Muzu seviyorsanız bile şeker oranını arttırmamak açısından büyük muz kullanmamaya özen gösterin. Çünkü muzun boyutu büyüdükçe vücudunuza aldığınız şeker oranı da artacaktır. Tarifte yazan oranlara sadık kalmak doğru ve yararlı ölçülerde içecek hazırlanılmasını da sağlar. Yazın serinlemek için buzdolabında meyveleri soğuk bir şekilde tutup soğuk süt ilave etmek de karışımın lezzetini daha da yükseltecektir.

    Antioksidan Güç vücudunuzdan hem toksinleri atacağınız hem de sağlıklı yaşam için düzenli tüketebileceğiniz bir içecek türüdür. İçerisinde bulunan ıspanak ve yaban mersini antioksidan oranı yüksek meyvelerdir. Ayrıca yaban mersini ve ıspanağın demir değeri de yüksektir. Aynı zamanda doğal kan yapıcı bir karışımdır. Karışım içerisinde bulunan yaban mersini antioksidan özelliği sayesinde toksik yani zehirli maddelerin vücuttan uzaklaştırılmasını sağlar. Antioksidan açısından güçlü bir içecek olmasının yanında yaban mersini doğal antidepresandır.

    Gününüzü daha güzel ve verimli bir şekilde geçirmek istiyorsanız ara öğün olarak ya da dilerseniz aç karnına bu karışımı tüketebilirsiniz. Özellikle sindirim sisteminin çalışmasını isteyenler aç karnına da tüketebilir. Midesi hassas olan kişiler aç karnına tüketirken sütü soğuk tercih etmemelidir.

    Yaz Rüyası Smoothie

    Tüketebileceğiniz sağlıklı içecekler arasında bulunan yaz rüyası her damak zevkine hitap edecek türden bir karışım. 1 adet küçük havuç ve 4 tane orta boy çilek ile 1 dilim ananas karıştırma kabına konularak pürüzsüz bir kıvam elde edilene kadar blender ya da karıştırıcı yardımı ile iyice çekilir. Daha sonra 1 çay bardağı Hindistan cevizi suyu bu karışıma ilave edilerek sağlıklı bir karışım hazırlanır. Farklı bileşenler bir araya getirilerek hem lezzetli hem de sağlıklı bir içecek hazırlamak mümkündür.

    Yaz Rüyası Smoothie Malzemeleri

    • 1 Adet Küçük Havuç
    • 4 Adet Orta Boy Çilek
    • 1 Dilim Ananas
    • 1 Çay Bardağı Hindistan Cevizi Suyu
  • 1 Adet Küçük Havuç
  • 4 Adet Orta Boy Çilek
  • 1 Dilim Ananas
  • 1 Çay Bardağı Hindistan Cevizi Suyu
  • Yaz Rüyası Smoothie Tarifi

    Diyet yapan kişilerin ya da sağlığına özen gösteren kimselerin vazgeçmek istemeyeceği bu karışım sayesinde vücudumuzda bulunan toksinleri kısa sürede atmanız mümkündür. Bu karışımın içerisinde bulunan malzemelerin önemine tek tek göz atak gerekirse;

    • Havucun içerisinde bulunan A vitamini cilt için oldukça yararlı olup yüksek oranda lif içerir. Bileşenlerinde K1 ve potasyum barındırması sebebi ile de bağırsak sağlığını olumlu yönde etkilerken bağışıklık sistemini de kuvvetlendirir. Kilo vermek için ideal olup düşük kalorili ve doyurucudur. Zinde olmak bir yana doğal olarak bağırsak florasını da düzenlemiş olursunuz.
    • Çilek aromatik bir meyve gibi görünse de aslında birçok yönden insan sağlığına faydası bulunur. Çilek içerisinde bulunan A, C, B6 ve B12 vitaminleri antioksidan özelliğine sahiptir. Kalsiyum, demir, fosfor, magnezyum gibi bileşenleri içerisinde barındırdığından ötürü de sağlık açısından önemli bir besindir. Bu bileşenler akne oluşumunu engellerken gözenekleri de doğal olarak sıkılaştırır. Folik asit özelliği ile hücre yenilenmesini destekler. Daha sağlıklı ve dinç olmak için inanılmaz faydaları bulunan bir meyvedir. Ağız ve diş sağlığınıza da olumlu yönde katkı sağlar.
    • Ananas ülkemizde yetiştirilen bir meyve olmasa da tropikal iklimin bize sunduğu güzelliklerden biridir. Ananas yapısı ve tadı itibari ile birden çok meyvenin bileşimi hissi veren besindir. Aromatik kokusu, lifli yapısı ve lezzeti ile her içeceğin tadını bir anda farklı boyuta taşıyabilir. Doğal bir antioksidan olduğu için cildin nem dengesini sağlayarak daha enerjik görünmenize de yardımcı olur. Ananas bromelain içeren tek meyvedir. Bromelain güçlü bir antienflamatuardır (ödem atıcı). O yüzden de vücudunuzda var olan şişkinlikleri kısa sürede atabilmenize de imkân sağlar. Ayrıca kilo vermeyi de destekler.
    • Hindistan cevizi suyu cildi besler ve yeniler. Vücudu toksinlerden arındırır. Cildin esnekliğini korumaya yardımcı olan yüksek seviyelerde C Vitamini içerir.Ağız ve diş sağlığınızı korumakla kalmaz sindirim sisteminizi de destekler. Vücudun asidik dengesini ayarlar ve bazı hastalıkların meydana gelmesinde önleyici bir görevi de vardır. Böbrek üstü bezlerinizin düzenli çalışmasına katkı sağlar.
  • Havucun içerisinde bulunan A vitamini cilt için oldukça yararlı olup yüksek oranda lif içerir. Bileşenlerinde K1 ve potasyum barındırması sebebi ile de bağırsak sağlığını olumlu yönde etkilerken bağışıklık sistemini de kuvvetlendirir. Kilo vermek için ideal olup düşük kalorili ve doyurucudur. Zinde olmak bir yana doğal olarak bağırsak florasını da düzenlemiş olursunuz.
  • Çilek aromatik bir meyve gibi görünse de aslında birçok yönden insan sağlığına faydası bulunur. Çilek içerisinde bulunan A, C, B6 ve B12 vitaminleri antioksidan özelliğine sahiptir. Kalsiyum, demir, fosfor, magnezyum gibi bileşenleri içerisinde barındırdığından ötürü de sağlık açısından önemli bir besindir. Bu bileşenler akne oluşumunu engellerken gözenekleri de doğal olarak sıkılaştırır. Folik asit özelliği ile hücre yenilenmesini destekler. Daha sağlıklı ve dinç olmak için inanılmaz faydaları bulunan bir meyvedir. Ağız ve diş sağlığınıza da olumlu yönde katkı sağlar.
  • Ananas ülkemizde yetiştirilen bir meyve olmasa da tropikal iklimin bize sunduğu güzelliklerden biridir. Ananas yapısı ve tadı itibari ile birden çok meyvenin bileşimi hissi veren besindir. Aromatik kokusu, lifli yapısı ve lezzeti ile her içeceğin tadını bir anda farklı boyuta taşıyabilir. Doğal bir antioksidan olduğu için cildin nem dengesini sağlayarak daha enerjik görünmenize de yardımcı olur. Ananas bromelain içeren tek meyvedir. Bromelain güçlü bir antienflamatuardır (ödem atıcı). O yüzden de vücudunuzda var olan şişkinlikleri kısa sürede atabilmenize de imkân sağlar. Ayrıca kilo vermeyi de destekler.
  • Hindistan cevizi suyu cildi besler ve yeniler. Vücudu toksinlerden arındırır. Cildin esnekliğini korumaya yardımcı olan yüksek seviyelerde C Vitamini içerir.Ağız ve diş sağlığınızı korumakla kalmaz sindirim sisteminizi de destekler. Vücudun asidik dengesini ayarlar ve bazı hastalıkların meydana gelmesinde önleyici bir görevi de vardır. Böbrek üstü bezlerinizin düzenli çalışmasına katkı sağlar.