Yaz İçin Dondurucuya Neler Konulur? Görsel
Güncel
15.06.2021

Yaz aylarında derin dondurucuya birçok ürün atarak kış aylarında tüketilmesi Türkiye’de yaygın bir uygulamadır. Günümüzde birçok yaz meyve ve sebzesinin kış aylarında da bulunmasına karşın aynı lezzeti yakalamak zor olduğu için derin dondurucular hala yaz ayından doldurulmaktadır.

Herkes genelde yaz aylarında derin donduruculara ne koyacağını bilirken kış ayında yazın tüketebileceğiniz derin dondurucu ürünleri hakkında sınıfta kalmaktadır. Peki, kış aylarından derin dondurucuyu yaz için hangi besinlerle doldurabilirsiniz? Gelin, yaz için dondurucuya koyabileceklerinizi listeleyelim;

Bakla

Kış aylarında en çok tüketilen besinlerden biri olan baklayı dondurucuya koyarak yaz aylarında da tüketebilirsiniz. Özellikle boşaltım sistemine olan yararlarıyla öne çıkan bakla, idrar yollarının temizlenmesinde de öne çıkan bir besindir.

Taze Sarımsak

Salataların kış aylarında vazgeçilmez bir ürünü olan taze sarımsak tek başına da tüketilebilecek bir üründür. Sarımsakları taze olarak yaz aylarında da tüketmek isteyenler dondurucuda yer verebilir. Lezzetinin yanında bağışıklık sistemini de ciddi oranda güçlendiren taze sarımsak demir deposu olarak da yaz ayları için dondurucuda yerini alabilir.

Pırasa

Lif açısından çok zengin bir kış sebzesi olan pırasa A, C, E ve K vitamini açısından da çok zengindir. Pırasa yemeklerini yaz aylarında da tüketmek isteyenler dondurucularda pırasaya da yer verebilir. Dilimleyerek pırasanın derin dondurucuda ergonomik bir alanda saklanabilmesini sağlayabilirsiniz.

Portakal

Kış aylarında en sevilen ve C vitamini açısından çok zengin olan turunçgillerden biri portakaldır. Yaz aylarında da portakal bulunsa bile kış aylarındaki kadar sulu ve tatlı olmayacaktır. Bu yüzden dondurucularınıza portakalı da ekleyebilirsiniz.

Ispanak

Türk mutfağında en çok yenen sebze yemeklerinden biri ıspanaktır. Ispanak bir kış meyvesi olduğu için yaz aylarında bulmak zor olabilir. Anne babalar çocuklarına yaz aylarında da yemeğini yapabilmek için ıspanağı derin dondurucuda saklayabilirler.

Kestane

Kış aylarında soba üzerinde kestaneye kim hayır diyebilir ki? Her ne kadar kış aylarını anımsatsa da kestaneleri derin dondurucuya koyarak yaz aylarında da tüketebilirsiniz. Özellikle yaz aylarında mangaldan sonra közde kestanenin lezzetini denemek istemez misiniz?

Nar

En yararlı meyvelerden biri olduğu bilinen nar kış aylarının vazgeçilmez meyveleri arasındadır. Ancak ülkemizde tüketim süresi çok kısadır. Bu yüzden yaz aylarında da narın faydalarından yararlanmak istiyorsanız ve lezzetinden vazgeçemiyorsanız nara da dondurucularda yer verebilirsiniz.

Ayva

Kış aylarında özellikle ekmek ayvası akşamları vazgeçilmez meyveleri arasındadır. Elma, portakal, mandalina gibi meyvelerle birlikte ayva da yoğun tüketilen bir meyvedir. Ayrıca ayva tatlısı da ülkemizde çok meşhurdur. Yaz aylarında da ayva tüketmek için dondurucularda ayvaya yer verebilirsiniz.

Pazı

Kış aylarının en vazgeçilmez lezzetlerinden biri de pazıdır. Yemek olarak tüketilebileceği gibi pazı sarması yapabilir ya da salatalarda da kullanabilirsiniz. Kalsiyum açısından çok zengin olan ve aynı zamanda çocuklarda kemik gelişimini desteleyen pazıyı dondurucuya atarak kış aylarında da salatalarınızda kullanabilir ve pazı yemeğini yapabilirsiniz.