Yeni Yılda Yeni Bir Hayat İçin Sırlar Görsel
Güncel
24.12.2018

Yeni yıl her zaman yeni bir sayfa, yeni umutlar ve yeni fırsatlar olarak görülür. Mutlaka bir hedefiniz vardır ve tüm hislerinizi bu hedefe bağlarsınız. Yeni bir dönüm noktası olarak görülen yeni yılda yepyeni mutlu bir hayat için size vereceğimiz birkaç ipucu var!

Yeni Yılda Yeni Bir Hayat İçin Sırlar

Duygusal Kararlar Vermekten Kaçının

Herkes gibi sizler de zaman zaman sıkıntılar yaşıyorsunuzdur. Hatta bazı zamanlarda “her şey üst üste geliyor” derken bulursunuz kendinizi. Böyle hissedip en hassas duygularınızla hareket etmemelisiniz. Unutmayın, siz çok güçlüsünüz. Gidişatın aksine, duygularınızı bir kenara bırakıp, mantıklı düşünerek pişman olmayacağınız kararlar vermelisiniz.

Boş Zamanlarınızı Değerlendireceğiniz Küçük Hobiler Edinin

Özellikle son yıllarda ne kadar da telefon ile iç içeyiz değil mi? Herhangi bir boşluğumuzda hep elimiz telefona gidiyor. Bunun yerine biraz uzaklaşıp hoşunuza gidecek uğraşlar ile ilgilenmeye ne dersiniz? Örneğin “kendin yap projeleri” ile kafanızı tamamen boşaltıp somut bir sonuca ulaşabilirsiniz. Emek vererek yaptığınız bir obje emin olun kendinizi çok iyi hissettirecektir. Bunun için yapacağınız küçük bir araştırma mutlaka ilham olacaktır. Yaratıcılığınızı hobi haline getirmek sadece sizin elinizde!

Gereklilik Eklerini Hayatınızdan Tamamen Çıkarın

“Git-meliyim, yap-malıyım, başla-malıyım” gibi kalıplar sizce de çok yorucu değil mi? Bu kalıpları hayatınızda sıkça kullanıyorsanız aslında içiniz genellikle endişe ve öfke doludur. Çünkü bu tarz cümleler insanı baskı altına alır. İsteklerimizi daha gerçekleşebilir hale getirmek ve beklentilerimizi daha yapılabilir kılmak daha huzurlu bir hayatın kapısını açan anahtarlardan biridir. Bu yüzden bu ekleri yeni yıl ile birlikte tamamen hayatınızdan çıkarın.

“Özür Dilerim” Demekten Çekinmeyin

Eğer hatalı olduğunuzu düşünüyorsanız hiç çekinmeden özür dileyebilmelisiniz. Bu sizi ciddi anlamda hafifletecektir. Özür dilemek, adım atmaktır. Karşı tarafa vereceğiniz güvendir. Aynı zamanda “sana değer veriyorum” demektir.Çağımızın sorunlarından biri kişiler arası uzlaşmanın sonsuz zorluğudur. Özür dilemek ise uzlaşmanın en önemli adımıdır. İlk adımı attığımız zaman gerisinin kolaylıkla geldiğini göreceksiniz.

Kendinize Daha Çok Zaman Ayırın

Zamanınız varken keyif aldığınız şeylere daha çok zaman ayırmalısınız. Ertelemek, kendinize alenen yapacağınız olumsuz bir etkidir. Canınız o gün ne istiyorsa onu yapın. Size keyif veren şeyleri keşfedin ve bunlar için gerekirse ekstra zaman ayırın. Kendinizi bir karmaşıklığın içerisinde hissettiğiniz zamanlarda, size iyi gelecek şeyin ne olduğunu düşünün ve bunu olabilecek en yakın zamanda gerçekleştirin.