Z Kuşağının Dijital Dünyayla İlişkisi

Z Kuşağının Dijital Dünyayla İlişkisi
The following two tabs change content below.
Doga Sigorta Prof 150x150 - Z Kuşağının Dijital Dünyayla İlişkisi
Güncel konuları ve sektörel gelişmeleri takip edebileceğiniz, aynı zamanda hayatın içerisinden bilgiler sunan bloğumuz her zaman sizinle!

Z kuşağı üzerinden dijital dünya ile kurulan ilişki, diğer kuşakların dijital dünyayla olan ilişkisinden çok daha etkin olarak belirlenmektedir. Z kuşağının dijital dünyayla ilişkisi kurulurken şu aşamalar dikkat çekmektedir:

  • Öncelikle Z kuşağının doğum anından itibaren dijital ürünler ile karşılaşmaları, bu alan hâkim olmalarını sağlamaktadır. Hastane sürecinden itibaren her anı fotoğraflanan kuşak, kendi kontrolünü sağlamaya başladığı andan itibaren dijital ürünleri kullanabilmektedir.
  • Dijital dünyaya yön veren bir kuşak olarak da bilinen Z kuşağı, sosyal süreçlerini de dijital sosyalleşmeye dönüştürmüştür.
  • Beğeniler, ilgiler ve benzeri durumlar internet üzerinden yayınlanan içeriklere yönelik olmakla birlikte hemen her gencin hedefi, dijital dünyanın bir neferi olmak olarak ifade edilmektedir.

Sosyalleşmeden Uzak Bireysel Hayatlar

Sosyalleşme sürecinden uzak bireysel olan hayatlar, Z kuşağını en doğru ifade eden tanımlardan birisi olarak bilinmektedir. Sosyalleşme süreçleri de dijital ortamlardan gerçekleşmekte olduğu için bireysel bir hayat şekli sunulmaktadır.

Dijital bir sosyal mecra oluşturulan Z kuşağı bireyleri, kendi ekranları başında bireysel bir hayat kurarak bu hayat üzerinden kendilerini gerçekleştirmeyi planlamaktadırlar. Bu nedenle hedefleri de dijital olarak sunulmaktadır.

Doğa İle Kurulan Sanal Bağ

Doğa ile sanal bir bağın kurulması, Z kuşağının karşılaştığı diğer bir önemli süreç olarak bilinmektedir. Ekran başından başka bir yere gitmek istemeyen Z kuşağı, doğa ile kurduğu bağı da internet ortamı üzerinden sağlamaktadır.

Z kuşağının dijital dünyayla ilişkisi doğanın ekran üzerinden izlenmesi, temas edilmeyen yaşam aktivitelerinin sürdürülmesi olarak bilinmektedir. Bu nedenle gerçeklikten uzak sanal bir dünya var edilmektedir.

Aile Desteği İle Süreç Kontrolü

Aile desteğinin verilmesi ile kuşak davranışlarının kontrolü küçük yaşlardan itibaren takip edildiğinde mümkün olmaktadır. Aileler tarafından çocukların düzenli olarak kontrol edilmesi, dijital dünyadan uzaklaştırılmaları sayesinde kuşak çatışmalarının çözümlenmesi de mümkün olabilmektedir.

Aile üyelerinin de bu süreçte dijital dünyadan kendilerini uzak tutmaları gerekmektedir. Alternatif olarak sunulan dünyanın dijital dünyadan daha etkili olduğunun yaşayarak gösterilmesi önemli olmaktadır.

Z kuşağının dijital dünyayla ilişkisi tamamen koparılmadan yalnızca doğru bir biçimde düzenlenerek sağlandığında daha sağlıklı kuşaklar sürdürülmektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Deneyimli Konuk Yazarlarımız Sizler İçin Yazdı

X